top of page

Gratis proeftrainingen op hockeyclubs

Stichting Hockey Voor Iedereen gratis proeftrainingen op hockeyclubs. De training is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar om kennis te maken met de sport en om te kijken of ze het leuk vinden. Na een maand proeftrainingen kunnen de kinderen beslissen of ze hierna willen doorstromen naar de reguliere trainingen van de hockeyclub en echt lid willen worden. Deze trainingen zijn niet te moeilijk waardoor iedereen mee kan doen en je dus gemakkelijk kan ervaren hoe het is om te hockeyen met leeftijdsgenootjes. Voor de trainingen hebben de kinderen alleen sportkleding en schoenen nodig waar je op kan sporten. Stichting Hockey Voor Iedereen verzorgt de hockeyuitrusting (hockeysticks, -sokken en -bitje), evenals het overige materiaal voor de trainingen. In onze agenda op de website kan je zien wanneer en waar de eerstvolgende proeftrainingen zijn. 

02

03

Financiële hulp lidmaatschap

​Als je na proeftrainingen enthousiast bent kan je lid worden van de club. Lid zijn van een hockeyvereniging kost veel geld omdat de club de materialen moet onderhouden en trainers en coaches moet betalen. Deze kosten kunnen een drempel vormen die wij graag weg willen nemen. Daarom bieden wij financiële hulp aan voor het lidmaatschap. Wij krijgen hiervoor hulp van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit dekt niet alles en daarom vragen wij voor donaties.

Hulp met hockeyuitrusting

Voor hockey heb je verschillende materialen nodig. Denk hierbij aan schoenen, scheenbeschermers en natuurlijk een hockeystick. Dit kan best prijzig zijn en daarom bieden wij de benodigde materialen aan. Bij de clinics op school en proeftrainingen op de hockeyclub zullen er sticks en (nieuwe) bitjes beschikbaar zijn. Je moet zelf sportkleding en -schoenen meenemen. Als je besluit om lid te worden kunnen wij zorgen voor jouw hockey-uitrusting.

04

Wat doen we?

  • Instagram
  • Facebook

01

Gratis clinics op basisscholen

Stichting Hockey Voor Iedereen geeft gratis hockeyclinics op basisscholen. Niet alleen geven wij deze lessen tijdens de gewone gymles op school, maar wie bieden ook naschoolse clinics aan. De kinderen kunnen zich opgeven voor deze lessen en zo op een vertrouwde plek kennis maken met de sport. De kinderen leren de basics en trucjes en zullen veel partijvormen doen. De stichting biedt ook een doorstroommogelijkheid voor reguliere trainingen. Kinderen kunnen namelijk na afloop van de clinics zich inschrijven voor reguliere trainingen bij een hockeyclub in de buurt. Wij vragen van de school hulp van een gymdocent tijdens deze lessen. De gymdocent kent de kinderen goed en dit zorgt voor een vertrouwde sfeer. Hockeymateriaal verzorgt de stichting zelf. 

Een wereld waarin hockey een sport is voor iedereen

Een wereld waarin hockey een sport is voor iedereen

Lange termijndoelen